Tekenen is al sinds mijn jeugd een passie. Tijdens mijn studie Industrieel Ontwerpen maakte ik eind 70'er jaren kennis met "modeltekenen". Dat ben ik altijd blijven doen. Sinds een aantal jaren zijn daar schilderijen bij gekomen.

Wat maakt het tekenen spannend? Mijn grafiet stift komt nauwelijks meer van het papier en in enkele minuten ontstaat de tekening. Ik wil direct een indruk op het papier geven van de persoon die voor mij staat. Iets wezenlijks vangen. Een sombere blik, scherpe ogen, weke of juist tanige, sterke spieren, macho of een meegaande, onzekere houding, ontspannen schoonheid, eigenlijk telkens de kwetsbaarheid van het individu.

Mijn schilderijen beschrijven vaak stadgezichten of industriŽle complexen.

De stadgezichten tonen enerzijds de ritmes en patronen, van bijvoorbeeld daken waar het stadse bestaan onder verscholen gaat. Anderzijds straatbeelden, soms onbereikbaar voor de toeschouwer, vol menselijk leven.

In de industriŽle `gezichten` fascineert mij de schoonheid, mooie kleuren, ritmes en composities, die verborgen kunnen zitten in gebouwen en installaties die je anders graag achter je laat.

Als je dichterbij komt wil ik dat de kleurvlakjes een eigen leven leiden en je prikkelen.

Tot nu toe heb ik mijn werk enkele malen tentoongesteld. De eerste solo tentoonstelling was een weekend in het kerkje van Persingen in december 2004. Mijn tekeningen zijn te zien geweest in Amsterdam (november 2011, Atelier Open) en in in Brussel (juni 2012, Picture Aeterna). In 2015 nam ik met twee werken deel aan de zomerexpo in het gemeentemuseum van Den Haag en heb ik nogmaals mijn werk in Persingen laten zien.

Je reactie op mijn werk is van harte welkom. Klik hier om een persoonlijk bericht te sturen, of klik hier voor het gastenboek.

Roelant Hietbrink